از میان درهای چوبی منبّت زیبا و نفیس متعلق به بناهای تاریخی ایران که در مجموعه‌های غربی نگهداری می‌شود، یک نمونه در موزه ایالتی هنر در لس‌آنجلس و نمونه دیگری نیز در موزه متروپولیتن در نیویورک نگهداری می‌شود.
درِ موزه لس‌آنجلس، به شماره ثبت M.73.5.790a-b ، فاقد تاریخ است؛ اما قدمت تقریبی آن در سایت موزه، سده 15-16 میلادی دانسته شده است. البته با توجه به شکل ظاهری آن، می‌توان تعلق آن به سده نهم هجری را ترجیح داد. عرض و ارتفاع دو لنگه این در، 27/41 × 18/170 و 37/39 × 56/162 سانتی‌متر است. هر یک از دو لنگه در، دارای دو قاب (در دو نیمه بالایی و پایینی) است که هر یک از این قاب‌ها دارای یک قاب‌بندی اسلیمی در وسط و کتیبه‌هایی قرآنی به خط ثلث در حاشیه آنها است. متن کتیبه‌ها نیز به شرح زیر است:
[قاب بالای راست]: قال الله سبحانه وتعالی: «الذین ینفقون اموالهم باللیل والنهار سرّاً
[قاب پایین راست]: وعلانیةً فلهم أجرهم عند ربّهم ولا خوف علیهم ولا هم یحزنون» (بقره، 274)
[قاب بالای چپ]: «یبشّرهم ربّهم برحمة منه ورضوان وجنّات لهم فیها نعیم مقیم» (توبه، 21)
[قاب پایین چپ]: «جنّات عدن یدخلونها ومن صلح من آبائهم وأزواجهم وذرّیّاتهم» (رعد، 23)
درِ موزه متروپولیتن، به شماره ثبت 35.127 a, b ، متعلق به نیمه دوم سده نهم هجری است و عرض و ارتفاع آن 3/81 × 5/150 سانتی‌متر است. هر یک از دو لنگه در، دارای سه قاب مربع با اشکال هندسی است که حد فاصل و حاشیه و درون اشکال هندسی این قاب‌ها با نقوش اسلیمی پر شده است. همچنین در بالاترین و پایین‌ترین بخش هر لنگه در، کتیبه‌هایی به خط ثلث وجود دارد که نشان می‌دهد این در متعلق به یک «مزار متبرّک» بوده و حسب فرمایش شخصی به نام «داود بن علی بن داود رستایی (؟)»، در سال 870 هجری ساخته شده است. متن کتیبه‌ها به شرح زیر است:
[کتیبه بالایی]: فرماینده باب مزار متبرّک ـ داود بن علی داود رستایی (؟)
[کتیبه پایینی]: تحریراً فی عشرین ـ شهر رمضان المبارک سنة سبعین وثمان مایة
همچنین بالای چوبه میانی در، کتیبه‌ای حاوی نام نجار سازنده آن، بدین شرح وجود دارد: «عمل استاد محمد بن استاد حسن نجّار».
 زیرنویس:
دوشنبه ۲ فروردين ۱۳۹۵ ساعت ۸:۴۹